MUSEU COMARCAL DE LA CONCA DE BARBERÀ

Montblanc

El Museu Comarcal de la Conca de Barberà fou inaugurat l’any 1958 i al llarg d’aquest més de mig segle d’existència ha tingut cura de recollir, restaurar i catalogar nombroses peces de caràcter etnològic —moltes exposades—, destacant les col·leccions de la sala d’oficis antics de la comarca (ferrer, guixaire, picapedrer, espardenyer, llenyataire, viticultor, carreter, etc.), la farmàcia barroca del segle XVIII, amb unes cent quaranta peces —pots i estris d’apotecari— i els espais dedicats a la vitivinicultura i a les festes i tradicions.

En un altre edifici, situat a la riba del riu Anguera, s’hi troben les instal·lacions dels Molins de la Vila —restes del molí xic (s. XIII), i molí gran (s. XIV), en funcionament, constituint un dels molins fariners en funcionament més grans de Catalunya.

Situació i contacte:

Carrer Josa, 6
Montblanc (43400)
Tel. i fax 977 86 03 49
www.mccb.cat
info@mccb.cat

Horari de visites:
De dimarts a dissabte de 10 a 2 i de 4 a 7
Diumenges i festius de 10 a 2
Dilluns: tancat

Els dilluns, previ concertar-ho, obrim per a grups escolars
Les visites als Molins de la vila, només es fan per a grups —mínim de vint persones—, i compten amb el suport de guia. Cal concertar-les prèviament.

Un pensament sobre “MUSEU COMARCAL DE LA CONCA DE BARBERÀ

  1. Bon dia, sóc la Tania, contacto amb vostès de part d’un amic, el Miquel Angel Magan, de Tarragona. M’ha dit que seria bo que coneguessin la feina que estem fent perque pot ser-los d’utilitat per al seu museu, ara o en un futur. Estem fent un museu dels oficis, jo i un amic. Ens hem fet socis i hem muntat una petita empresa. Volem fer feina sobretot dins el mon de la antropologia. Si volen veure les ultimes peces i més boniques poden entrar al facebook: Materia-zero, realitat o ficció?. Es on hi han moltes de les peces relacionades amb la matança del porc, amb l’ofici de salar anxoves, de fer turrons, la verema… de moment hem fet alguna escenografia i la majoria de personatges, tot i que encara hem de fer el projecte. Estem en contacte! Si volen veure més informació nostra, poden veure la web: http://www.materiazero.net. Si volen contactar amb nosaltres poden fer-ho al: 628 753 954 o be al 657670926. O un correu a info@materiazero.net.

    Gracies per la seva atenció i espero que estiguem en contacte!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s