Museus de la Xarxa

XARXA DE MUSEUS D’ETNOLOGIA DE CATALUNYA

La Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya és filla del Pla de Museus de la Generalitat que es va presentar el novembre de 2007 i pretén reorganitzar museísticament el país. El pla es vertebra sota tres grans eixos: el treball en xarxa, una nova política de subvencions i l’aplicació de noves tecnologies. Els punts bàsics que permetran que aquest pla fructifiqui són també tres: el règim de museus, l’estructuració dels sistema de museus i l’organització dels òrgans de gestió museística de la Direcció General de Patrimoni Cultural.

Actualment formen part de la Xarxa el Museu de la Val d’Aran, el Museu Comarcal del Montsià, el Museu Etnològic de Barcelona, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, el Museu Etnològic del Montseny-La Gabella, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Museu de la Pesca de Palamós, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí i el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.

Per a la selecció dels museus que formen la Xarxa s’han tingut en compte factors com el fet de ser museus registrats i oberts al públic, la importància de les seves col·leccions dins del patrimoni etnològic català, el fet de no formar part d’un altre museu nacional i el grau d’implicació en el territori on es troben.

MUSEUS INTEGRANTS DE LA XARXA
DE MUSEUS D’ETNOLOGIA DE CATALUNYA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s