Es publica un llibre inèdit de Ramon Violant i Simorra sobre el Pallars i l’Alta Ribagorça

Des de l’any 1994 l’Ecomuseu de les valls d’Àneu, ha treballat per reivindicar i donar a conèixer l’obra Ramon Violant i Simorra (1903-1956), important estudiós de la cultura popular del Pallars i del Pirineu.

Ara amb el suport de l’Obra Social La Caixa i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya s’ha pogut reprendre aquesta important tasca de recuperació de la seva obra.

Així l’any 2000 s’havia dut a terme la publicació del primer volum de la col·lecció “Biblioteca Ramon Violant i Simorra”, La vida pastoral al Pallars. Ara dins aquest projecte més de 12 anys després s’ha pogut donar continuïtat a aquella iniciativa amb el segon volum, Tradicions del Pallars i de la Ribagorça. Primers treballs de folklore (1924-1934). Es posen així de nou, a l’abast del públic, les primeres obres de Ramon Violant, publicades fa més de 80 anys. Aquests treballs ara reunits s’adrecen, a causa de la seva natura generalista i no especialitzada, a tots els lectors.

L’obra, que aplega 43 articles d’aquest primers anys de treball de Ramon Violant, ha estat copublicada entre l’editorial Garsineu de Tremp i l’Ecomuseu de les valls d’Àneu. S’hi poden trobar notícies de pràctiques religioses populars (aplecs, mares de déu, etc) fins a supersticions i narracions populars sobre bruixes i altres, jocs i entreteniments infantils i reculls de dites i expressions populars. La publicació ha comptat amb un estudi introductori, on es repassa la trajectòria professional i la producció bibliogràfica de Ramon Violant, a cura del professor Ramon Miró Baldrich.

biblioviol0002

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s