El MVR presenta “Cròniques rurals”

Cròniques rurals és un conjunt de vint entrevistes a personatges públics i reconeguts que, d’una manera o una altra, tenen vinculació amb el camp. Des del món de les arts, pintura, escriptura, poesia, fotografia, música; el del periodisme, el de la cuina, el de la política… un ampli ventall de figures dóna testimoni d’una relació particular amb l’entorn rural. Ja sigui pel seu naixement en un poble, per haver crescut al camp, per una vinculació professional a la terra, per haver decidit retirar-se en un mas… Carme Ruscalleda, Neus Català, Joan Margarit, Ramon Tremosa, Lluís Foix, Roger Mas, Cossima Dannoritzer, Gay Mercader i d’altres personalitats reivindiquen a la seva manera els valors de la vida al camp alhora que fan un repàs a les seves trajectòries vitals i professionals i a la influència que hi han tingut aquests valors.Es tracta del segon volum de la col·lecció Museu Vida Rural que l’Editorial Barcino va endegar l’any passat amb la intenció de donar cabuda dins el seu segell a publicacions de caire etnològic. El primer volum de la col·lecció va ser precisament el catàleg del Museu i en els propers mesos apareixerà el tercer, molt probablement el projecte guanyador de la primera beca Maria Font de Carulla.

Els autors
Jordi Llavina és poeta i escriptor. Recent guanyador del premi Vicent Andrés Estellés de poesia, treballa des de fa quinze anys com a periodista cultural escrivint a La Vanguardia i al 3 de vuit entre d’altres mitjans. Presenta també el programa de llibres “L’última troballa” per a la Xarxa de Televisions Locals. Ha publicat els llibres de poemes La corda del gronxador, Diari d’un setembrista i País de vent i els de relats Ningú ha escombrat les fulles i Londres nevat.

Carme Martí és escriptora i forma part actualment de l’equip del Museu de la Vida Rural. És col·laboradora habitual del setmanari comarcal Nova Conca i va publicar l’any 2008 Història d’una cuinera. Memòries de Maria Badia, biografia de la vida de la seva àvia farcida amb les seves receptes.

Albert Carreras és fotògraf i membre, també, del Museu de la Vida Rural. Forma part del col·lectiu fotogràfic Ullcluc Fotografia, grup amb el qual ha presentat diverses exposicions entre les que destaquen Rinden i la direcció del projecte Bahut. Ha participat en diversos llibres, els últims dels quals han estat el catàleg del Museu de la Vida Rural i el primer volum de PassFOTO 13×18 Viatge a la Conca de Barberà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s